Alla inlägg den 13 mars 2010

Av Josefine - 13 mars 2010 17:40


Hej


Eftersom det var så fint väder idag känner jag bara för att ge mig ut och bara vara ute. Malin som nämnt tidigare att hon ville åka skridsko på isvägen fick följa med. Det blev en skön promenad till mjölkudden där vi hoppade på isvägen och begav oss iväg, vi tänkte ta oss in till stan för att fika där sen. Jag åkte ungefär 20 meter innan jag även denna gång slängde av mig skridskorna i panik, fötterna krampade och jag skrek inombords. Det är fruktansvärt att inte kunna åka som jag vill, jag tycker ju det är så kul. Menmen på med skorna sen gick jag resten av biten medan Malin fortsatte på skridsko. Solen försvann bakom några moln och det blev helt plötsligt kallt, men innan dess var det hur skönt som helst och jag är glad att jag spenderade 2 h utomhus idag.


Så när vi kom in till stan så fikade vi som sagt, men choklad och apelsin cheesecaken såg godare ut än den var. Så lite besviken begav vi oss in i bokaffären för att kolla lite bokrea, men istället för böcker hittade jag en jätte fin mapp och ett block som jag bara inte kunde motstå.


Eftersom vi gått hela vägen in till stan tyckte vi att det passade bra med bussen hem. Så vi hoppade på bussen och busschaförren sa, till Porsön. Ja, tänkte vi. Det vet vi väl! Det dyker även upp en buss bakom som också ska till Porsön, så jag och Malin tänker det är säkert mkt folk så de har fått sätta in en till. Går det så fort? frågar Malin och jag säger att de har säkert erfarenhet av att det brukar vara mkt folk just denna tiden.

Bussen går vidare och stannar inte på de vanliga hållplatserna, men det var inte så konstigt tyckte vi då det var en buss bakom som skulle till samma ställe som vår. Det är inte förrens en stakars kille får utskällning av chaffören för att han ville av vid kvantum. Busschaffören skriker: men jag sa ju endast porsön. Det var nu alla på bussen förstod vad hon menade när vi hoppade på bussen. Chaffören ökar hastigheten och slänger in bussen i bussfikan och tvärnitar, killen som skulle av hinner i stort sätt bara ta ett steg ut från bussen innan hon drar igen dörrarna och fortsätter i ilfart. Killen hann av och ingen på bussen vågar trycka på stop förrens Porsö centrum. Men chaffören fortsätter att köra i väldigt hög hastighet och tvärbromsar vid alla hållplatser. Men både jag och Malin kom hela vägen hem. När jag hoppade av bussen andades jag ut lite för att sedan snabba på mina steg så jag hann gå förbi innan bussen skulle behöva köra längst ut i vägkanten för att svänga runt och köra där ifrån. Jag tycker att jag tagit mig tillräckligt långt i väggrenen för att inte vara i vägen för bussen, det jag inte sett är att bussen redan kört längre ut i väggrenen och börjar svänga, det ända jag ser är att bakänden på bussen kommer mot mig, jag lyckas precis hoppa undan och bussen går förbi mig med 5 cm marginal. Till denna historien hör det att det var en kvinnlig chafför, man tycker ju att de brukar vara lite lugnare. Förstår dock inte hennes anledning till stress, men vi alla överlevde och är nu i trygghet.


Puss


  

Här är min fina mapp och block! Tänkte ha det till hälsoprojektet och examensarbetet.

  

Malin på isen, då solen gått i moln!

  

Jag på isen!


Ovido - Quiz & Flashcards