Alla inlägg under mars 2010

Av Josefine - 9 mars 2010 18:00


Hej


Det var så otroligt skönt att vara hemma. det var så mycket som jag skulle göra nu när jag var hemma men även en himla massa som jag ville hinna göra.

Jag kan säga nu i efterhand att jag hann med en hel del, några saker missade jag tyvärr. Och tur var kanske det, för stressigt var det, inte en lung stund någonstans och även om det var kul så känns det nu. Jag känner mig helt slut och utpumpad på energi. Motivationen när det gäller skolan ligger där den låg innan jag åkte hem. Alltså så långt ner i botten den kan komma.


Tänkte börja med en sanabb redogörelse om min vecka hemma innan jag kommeri n på mina 2 första dagar tillbaka i Luleå, som varit lite upp och ner.


Hemma hann jag med mkt som sagt, hälsat på mormor och morfar, de blir lika glada varje gång (superkul). Denna gången började morfar faktiskt inte gråta när jag skulle åka vilket jag tyckte var jätte skönt, det blir så jobbigt när han göra det. Mycket svårare att lämna dem då.

Tittade på min kära bror när han spelade fotboll, tyvärr blev han ned sparkad totalt, vi trodde de skulle sparka av revbenen på honom. Visst att man sparkar på bollen och råkar då träffa spelaren också, men man fortsätter inte sparka på någon som ligger. Som tur är min bror ganska vältränad nu för tiden så muskeln tog den största smällen. Så snäll som jag är har han fått mkt massage nu när jag var hemma, hela 3 ggr.

Mamma, mormor och morfar har också fått massage och det tackade de så mkt för.

Har hunnit träffa några kompisar, var av den sista i söndags kvälll, då vi gick på bio och såg FARSAN. Vi var på den gulliga och ortoligt charmiga biografen i Sölvesborg, som är en gammal biograf och därför har 50-talsstuk över sig. Känns som att resa i tiden. Det var jätte kul att träffa Gabbi som hon heter, blir så glad när jag träffar henne, vi är som tvilligar, otroligt lika till sättet. Denna gången var det extra kul att träffa henne, då hon nog äntligen har kommit på vad hon vill bli i livet, och om allt går som planerat flyttar hon till Göteborg till hösten. Är otroligt glad för hennes skull och jag ska vara den första som kommer och hälsar på! Sen vet vi inte om jag kanske också hamnar där då jag har hittat lite kost-kurser där ( men säg inget till någon   ).


Jag har nästan glömt allt jag gjort, och några saker har jag ju redan tagit upp. Att jag träffade lille Liam har jag pratat om, att jag stått på utbildningsmässan, att jag varit på bio och att jag varit på en helt underbara 3-rätters middag också.

Så detta får vara nog och alla som kommer träffa mig kommer tycka jag är tjatig då de kommer få höra detta tusen gånger om, brukar vara så när det händer något i mitt liv. Hehe   


Så min vecka och min sista helg har varit super bra och väldigt händelserik.


Resan tillbaka till Luleå gick snabbt och smärtfritt. Lyfte från Ronneby 9.30, landade i stockholm 1 h senare. Hade där 30 min innan det var ombordstigning på nästa plan. Så jag hann äta lite och även konstatera att jag skulle till samma gate och plan som jag kommit med. Väl i Luleå fick jag min väska fortare än vanligt, brukar komma bland de sista, men för ovanligheternas skull kom den som tredje. Sen tog jag flygbussen till stan, och var lite orolig om jag skulle hinna med stadsbussen som gick 13.15 då det var samtidigt som flyggbussen skulle vara i stan. Så jag tänkte till och kände att jag kanske kunde känna någon minut om jag gick från stadsparken (vilket jag inte gjorde, så inget jag gör om). Det var när jag gick mot smedjan som jag upptäkte att det blåste något fruktansvärt, jag hade dock tur att ha vinden i ryggen och blev helt överlycklig varje gång vinden tog tag i mig och flyttade mig meter fram. Inget jag upplever speciellt ofta, kände mig ovanligt lätt. Men jag hann precis med bussen. Så efter att ha lämnat resväskan bar det av mot kvantum och handling. Det var inte förren jag var framme som jag upptäckte att jag glömt handlarlappen hemma, vilket itne var så bra då jag inte visste vad som stod på den. Måste ändå säga att jag lyckades ganska bra, missade några saker, men fick med alla de viktigaste.


Puss


Här följer bilder på den underbara biografen i Sölvesborg som alla i hela Sverige borde besöka, en biobiljett kostar bara 70 kr också!


Så här ser det ut när man kommer in, rakt fram är biljett lukan och till vänster köper man godis, popcorn och dricka. Jag köpte en festis, den kostade bara 15 kr, på ica kostar den 17.     

  

Här har ni den fina salongen. Man känner sig allt lite kunglig.

Av Josefine - 5 mars 2010 18:00


Hej


Jag har så mkt att göra nu när jag är hemma att jag inte ens hinner skriva blogg, det är fruktansvärt.

Min dag igår var som en berg och dal-bana, dagen började med tåg in mot kristianstad där jag skulle stå på utbildningsmässan för gymnasieelever och makrnadsföra Luleå tekniska universitet. Mässan varade mellan 9-15 så jag var där vid 8.20 Jag kommer då dit till en tom plats, och tänker var är mina arbetskamrater. Men de dök upp precis innan mässan skulle börja. Dock hade de kunnat låta bli och komma tycker jag då de inte bidrog med speciellt mkt. Den ena av den stod som en stel pinne och gjorde inte ens ett försök att börja prata med någon förbi passerande. Den andra kunde inte ett skit om skolan trotts att det är hon som samordnar allt ihop. Sne tyckte hon även att det var ju vi 2 andra som skulle jobba, vilket jag förstår, men när hon väl är där kan hon väl ändå bidra med något, lr?!

Efter en heldag på mässan passade jag på att gå i stan lite, hittade en tröja (bild kommer på den senare), sen köpte jag även en skiva. Annars blev det inte så mkt. Det är inte kul att handla massa vårkläder när man vet att man ska ha vinter i minst 1 månad till.

Efter detta var det bara att ta tåget hem  igen, massera brossan som jag lovat sen långt tidigare. Sen vidare på bio, det blev avatar igen, men denna gången i 3D format. Vilket lede till att jag bara satt och dukade hela tiden. Men personerna blevid mig fick sig några glada skratt i alla fall.

Efter en sånhär lång dag, somnade jag innan jag knappt lagt huvudet på kudden.


Idag har jag varit hos mormor och morfar på lunch, så jag och hunden cyklade dit, Kompis fick självklart åka i cykelkorgen. Till lunch blev det stekt sill med potatismos och mormors berömda äpple och motorssallad.

Väl hemma kom jag på att jag sett en snygg kläning jag skulle visa min kära mor, det slutade med att jag beställde den så jag längtar tills den kommer. det blir kanske min finklänning till avslutningsmiddagen. Vi får se, annars sa jag och mamma att vi skulle sy en ny kläning efter den jag köpte idag.

Har också hunnit med en långpromenad och har just avnjutit en otroligt god 3 rätters middag i ännu bättre sällskap. Kändes som att jag var på värsta nobelmiddagen. Medan ansvarig person tar hand om disken sitter jag här och glider, är otroligt vad man kan komma undan med när man är hemma. Man slipper allt det tråkiga som disk och städ. Man bara flyter.

Helgen är just nu oviss, men det kommer hända en hel del grejer då med tror jag, jag åter kommer om den saken.


Jag är ledsen för avsaknaden av bilder i detta inlägg, men jag är inte så snabb med kameran och mycket bara vandrar för bli, lovar dock att bli bättre.


Puss

Av Josefine - 3 mars 2010 20:42


Hej


Idag har jag haft fullt upp precis hela dagen.

Min dag började med att jag körde mamma till jobbet och brossan till skolan. Efter det körde jag hem åt frukost, duschade, tittade på andra avenyn, virkade klart en mössa.

Sen fixade jag mig för att sedan bege mig till Josse och hälsa på. Där fick jag även träffa lilla söta Liam (bild kommer längre ned).

Efter detta blev det en snabb promenad med hunden innan det bara av till Sölvesborg för att träffa Jennifer. Vi gick först i lite affärer, sen tog vi en sen lunch. sen vidare och hämta mamma från jobbet, hem och äta sen cyklade jag till simhallen där jag skulle möta upp en speciell vän och simma 1 km tillsammans. Det gick super bra, dock är man väldigt mör i kroppen nu och otroligt trött.

Nu väntar mamma på massage och sen väntar sängen för min del.


Puss


  

Lilla söta Liam (förlåt för dålig bild).

  

Jag och sötnosen!

  

Det var tydligen så mysigt att sitta hos mig att han faktiskt somnade.

Av Josefine - 2 mars 2010 12:46


Hej


Helgen var väldigt stressig så jag hann inte skiva något.

 Men min lördag bestod av träning ( nytt bodyvive-pass) vilket var otroligt kul. Sen hem och ta hand om lite pappersarbete, dock blev inte allt klart. Men det virkigaste i alla fall. Efter det så blev det städning av lägenheten och sen försvann även diskberget som jag hade byggt upp. Så jag skulle vilja säga att det blev storstädning. Efter det blev det duschen och sen packning. Det var inte förren Melodifestivalen började som jag kom på att jag kanske borde äta också, så det blev en mycket sen middag.

Som ni märker var det en lördag med myckat att göra. Detta beror ju självklart på att jag skulle åka ner mot skåne och Bromölla på söndagen. Det var jätte skönt att får komma hem. Så nu sitter jag här nere i slasket med solsken i en stor mysig soffa och en jätte stor teve.

Jag hade hoppats på att få se mkt snö när jag kom hem, men den har redan börjat försvinna så jag var lite besviken.  

Så min söndag bestod av resande mellan 10 och 16, sen titta på fotboll (brossan spelade träningsmatch), hem och äta, vidare till mormor och morfar och hälsa på. Sen fick även min kära hund väldigt mkt uppmärksamhet också, som jag har saknat honom.


Igår stod det klippning på schemat, sen var jag taxi största delen av dagen också, det blev även lite shopping som det alltid blir när jag är hemma.


Så här nedan följer lite bilder också:

    

Här har ni honom, min älskling, min lilla söta Kompis. Han som blir så otroligt glad varje gång man kommer hem.


  

Så här mysig var min morgon


  

Som sagt så var det dags att klippa sig, och det sker alltid hos Linda på Linda´s Frisörstuga.

   

Så här blev resultatet, kortare lugg och mer uppklippt.


  

Mina lockar är tillbaka, det var den främsta anledningen till varför jag klippte mig, som jag har saknat dem! Men nu är det förhoppningsvis tillbaka för att stanna.

  

Min shopping runda resulterade i dessa jeans-thights, vilka bara har storleken M. Helt sjukt, har nog inte haft den storleken sen jag gick på höstadiet om ens det.


Nu väntar en härlig promenad med hunden i solen. Återkommer så fort jag kan och har tid.


Puss

Ovido - Quiz & Flashcards