Direktlänk till inlägg 15 maj 2012

Xtravaganza och Vårruset 2012

Av Josefine - 15 maj 2012 14:35


Hej


När jag bestämde mig för att gå med i xtravaganza och gå ner i vikt så var det för att jag kände att jag inte mådde bra med mig själv ohc situationen jag var i. Jag kom snabbt fram till att det var vikten som var det stora problemet, jag trivdes inte med mig själv längre. Jag visste att det skulle krävas något som verkligen motiverade och peppade mig.


Genom xtravaganza fick jag en snabb viktnedgång direkt efterosm man bara äter soppor de första veckorna så totalt äter man 500 kcal/dag. Genom xtravaganza fick jag hjälpen jag behövde för att hålla motivationen uppe, jag fick en kickstart, då jag gick på sopporna i 6 veckor och gick ner 17 kg totalt då. Nackdelen var ju att jag inte orkade träna på 500 kcal/dag. Så jag såg fram emot att få börja trappa upp och äta 3 mål vanlig mat och 3 mellanmål i form av sopporna. Maten jag äter innehåller lågt innehåll av kolhydrater, jag tar bort pasta, ris, potatis, bröd och mejeriprodukter. Jag undviker mjöl, socker och salt.

Genom xtravaganza fick jag också motivation genom att man har möten med resten av gruppen 1 gång i veckan de första 3 månaderna och sen 1 gång i månadeni 4 månader, detta göra att man får prata av sig med personer i samma situation, man motiverar varandra och får tips och råd, vilket gör att man inte ger upp utan bara fortsätter.

Sen jobbar man mycket med mentalträning för att förändra det invanda beteendet som man har, alla gånger man bestämmer sig för att ta tag i livet och viktnedgången så bestämmer man sig i det medvetna men det är det omedveta som gör att man misslyckas gång på gång. Det har den mentala träningen hjälpt mig med jätte mycket, jag kommer fortsätta äta lågt innehåll av kolhydrater i min mat resten av livet för att jag trivs med det, jag tänker innan jag stoppar något i munnen och jag är medveten om vad produkterna som jag handlar hem, vad de innehåller.


Mitt mål är att gå ner 40kg, men detta handlar inte bara om vilken siffra som vågen visar, det handlar om hur man mår och att man trivs med sig själv. Jag har nu gått ner 20 kg och står tilla där och har gjort ett tag nu, men det är för att jag itne ansträngt mig heller för att det ska hända mer, men cm runt midjan försvinner fortfarande och 7 cm till sen är jag nere på ett midjemått som enligt normerna räknas som normalt, något jag inte minns att jag nånsin varit nere på innan, så det är kul. när jag bestämde mitt vikt mål, tyckte xtravaganza att jag skulle ha ett mål med min träning också och det blev att jag den 2/5 i år skulle springa vårruset i Malmö. Jag har drömt att få springa vårruset i 2-3 års tid nu, men med dåligt fötter, hög vikt som påfrestar knäna och konditionen har jag inte vågat. Spelade fotboll när jag var yngre och även handboll där det är mycket springan vilket jag tyckte var kul så länge det bara var några kilo för mycket, men när det blir många kilo för mycket är det itne roligt att springa längre så jag slutade, dock inte bara på grunda av det. Så jag har hatat att springa de senaste åren men nu går det lite lättare och börjar bli roligt igen, så jag satsade allt på vårruset i år. Rundan är på 5 km och mitt mål var att klara det på 45 min.

Jag sprang mer än halva rundan, skadade mig inte och gick i mål på 43,5 min!!!

Alltså klarade jag mitt första mål!!!!!!! Jag är sås stolt, då jag inte tränat så mycket som jag skulle behövt och att det var roligt.


Nu går jag mot nästa mål som är en siffra jag ska ha uppnått tills den 5/6, jag vet att jag inte kommer hinna nå den siffran för att det är för många kilo dit, därför har jag ändrat målet till en siffra som är mer uppnålig och även om jag inte når dit så är jag jätte lycklig och glad för det jag nått hittentill och trivs så otroligt bra med mig själv just nu. Hur roligt är det inte när alla kläder är förstora och man måste köpa flera storlekar mindre och att man kan ha i stort sett vilka kläder man vill. Jag bara älskar det! Det verkar sambon med gör för jag får himla mycket uppmärksamhet från honom nu för tiden.


Jag avslutar detta inlägg med en bild!


  Jag var så stolt över mig själv och min insats att jag köpte en t-shirt som minne, alla som deltog fick medalj och det gjorde att jag kände mig ännu mer stolt.


Puss

 
 
Johanna

Johanna

15 maj 2012 17:08

Så lite så! Har hållt på sen december, så 6 månader. Men har ju gått på kryckor så har inte kunnat träna. Men nu ska jag börja prommenera lite smått och se vad knät klarar.
Kram

http://xalone.blogg.se

 
Sophie

Sophie

16 maj 2012 18:12

Tjejmilen nästa då?

http://www.kallenberg.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefine - 7 februari 2013 09:08

  Jobbandet har faktiskt fortsatt är inne på min 4:e vecka med jobb nu! Det är kul att man är uppskattad och behövs, plus att jag ska på en anställningsintervju så det låsnar kanske nu till slut ändå.   Men trotts att jag jobbar mycket så är ja...

Av Josefine - 16 januari 2013 22:01

  Denna veckan bjuder på mycket jobb och det är jag väldigt glad för! Jag älskar att jobba :)   Efter en riktigt jobbig sjuk vecak förra veckan, med maginfluensa så är det skönt att nu inte bara vara frisk utan att faktiskt jobba också.   D...

Av Josefine - 13 januari 2013 20:04

  Denna veckan började bra med en måndag då jag fick väldigt mycket gjort och en tisdag med lite jobb, men sen gick det utför. Har legat i maginfluensa sedan i onsdags kväll, så dålig som jag varit har jag nog aldrig varit och jag önskar inte en ...

Av Josefine - 7 januari 2013 14:01

  Förra året lovade jag mig själv att jag skulle ta tag i mig själv och att jag skulle gå ner i vikt för att må bättre. Mellan den 1/2 och den 26/10 gick jag ner 28 kg :) Jag höll mitt löfte, mår skit bra och är väldigt stålt över mig själv. Så...

Av Josefine - 28 augusti 2012 21:54


  Hejhej   Försöker på nytt med dagens outfit!     Jeans thights från Cubus, tunika från Schack Matt och kofta från Gina Tricot.   Kompetensa projektet flyter på bra har klarat av 2 dagar som inneburit mycket information men även mas...

Ovido - Quiz & Flashcards